Την υποχρέωση των ΜΚΟ να αναρτούν στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας» απολογιστικά στοιχεία των δαπανών τους, καθώς και τις επιχορηγήσεις που έλαβαν από το δημόσιο και τους ΟΤΑ, προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου, που κατατίθεται την Παρασκευή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή, ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «η κυβέρνηση επεκτείνει το πρόγραμμα Διαύγεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς», σημειώνοντας πως «με αυτό τον τρόπο, ενισχύουμε αποφασιστικά τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Για τις δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και μερίδας δημάρχων περί μη εφαρμογής των νόμων για την παράνομη μετατροπή συμβάσεων και για την αξιολόγηση, καθώς και την αντίθεσή τους στη διενέργεια σχετικών ελέγχων, η κ. Χριστοφιλοπούλου κάλεσε την κ. Δούρου και τους 19 δημάρχους να απαντήσουν στον ελληνικό λαό, που τους ψήφισε, εάν υπερασπίζονται «αυτούς που προσλήφθηκαν με καραμπινάτες παρανομίες, με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά».

Και αναρωτήθηκε: «Από τη μια δήθεν καταγγέλλουν τα πελατειακά δίκτυα, την παρανομία και τη διαφθορά και από την άλλη τα προστατεύουν όταν αντιστέκονται στους ελέγχους και δεν εφαρμόζουν τον νόμο που στοχεύει ακριβώς στην αποκάλυψή τους;».

Πρόσθεσε δε πως «δεν μπορεί να επικαλούνται σύνδεση της αξιολόγησης με απολύσεις», σημειώνοντας ότι «νομοθετήσαμε ρύθμιση με βάση την οποία η αξιολόγηση όχι απλώς δεν συνδέεται με τις απολύσεις αλλά και με μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή», ενώ επισήμανε: «Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το πάγιο σύστημα αξιολόγησης που θα ισχύσει στο εφεξής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις