Στο προσκήνιο επανέρχεται πάλι η λειτουργία της υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς, του λεγόμενου “γιουσουρούμ“, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού. Το θέμα, που προκαλεί τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον κανονισμό λειτουργίας κυριακάτικης αγοράς θα κατατεθεί για έγκριση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξέφρασε αντιρρήσεις: “Βλέπω μια εμμονή του Δήμου να ανοίξει το συγκεκριμένο γιουσουρούμ, την ώρα που 6.500 μαγαζιά στην πόλη δεν το θέλουν. Από τα καταστήματα αυτά ο Δήμος λαμβάνει τεράστια δημοτικά τέλη”.

Ανάλογη είναι η τοποθέτηση και του ΓΓ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Χρήστου Νικολόπουλου: “Την ώρα που τα καταστήματα έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση μια τέτοια απόφαση είναι πέρα και έξω από κάθε λογική”.

Το θέμα είχε συζητηθεί και στο παρελθόν στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ “πάγωσε” μετά από έγγραφη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου.