Δεύτερη ευκαιρία σε όσους χρωστούν έως 300.000 ευρώ στο Δημόσιο αναμένεται να δώσει το ΥΠΟΙΚ, καθώς αναστέλλονται οι κατασχέσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.

Με άτυπη εντολή της η Κατερίνα Σαββαΐδου έχει ζητήσει από τον εισπρακτικό μηχανισμό να δώσουν χρόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών, μέχρι να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη την τακτοποίηση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να «τρέχει» η ρύθμιση, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει να σταματήσουν οι εφορίες να βάζουν «χέρι» σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.

Για εκείνους που οφείλουν πάνω από 300.000 ευρώ, η απειλή των κατασχέσεων παραμένει. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις- όπως για παράδειγμα για κατασχέσεις ακινήτων- οι οφειλέτες μπορούν να ακυρώσουν τη διαδικασία μπαίνοντας στη ρύθμιση, καθώς ούτως ή άλλων μεσολαβούν αρκετοί μήνες από την κατάσχεση ενός περιουσιακού στοιχείου έως και τον πλειστηριασμό του μεσολαβούν αρκετοί μήνες.

Το δίχτυ προστασίας που προσφέρεται αφορά, κυρίως, όσους οφείλουν φόρο εισοδήματος ή φόρους ακινήτων και περιμένουν τη ρύθμιση, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις. Έως τα Χριστούγεννα, θα μπορούν να είναι ήσυχοι έναντι του ενδεχόμενου κατασχέσεων. Αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση στη συνέχεια, θα πρέπει μάλλον να ανησυχούν. Η ειδική εφαρμογή για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο taxisnet αναμένεται να ανοίξει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις