Ο στόχος για αύξηση του παγκόσμιου ρυθμού ανάπτυξης κατά 2%, τον οποίο έχει θέσει η ομάδα των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20), θα υπερκαλυφθεί εφόσον αυτές εφαρμόσουν τα προγράμματα στήριξης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της G 20 το Σαββατοκύριακο, ο κ. Γκουρία ανέφερε σε συνέντευξή του ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) μπορεί να αυξηθεί επιπλέον κατά 2,1% έως το 2018, προσθέτοντας: «Το μεγάλο ‘αν’ είναι η πλήρης εφαρμογή (σ.σ.: των προγραμμάτων στήριξης) και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς πάντα να το υποθέτει».

Οι χώρες της G 20 έχουν υποβάλει σχέδια για να επιτύχουν τον στόχο αύξησης του συνολικού ΑΕΠ κατά 2% επιπλέον, ή περισσότερο, σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζό Χόκι δήλωσε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G 20 τον Σεπτέμβριο ότι τα μέτρα που είχαν προταθεί τότε από τα μέλη της ομάδας κάλυπταν περίπου το 90% του στόχου.

«Υπάρχει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών να εφαρμόσουν το σχέδιο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στον κόσμο και έτσι να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Χόκι στο Μπρισμπέιν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις