Σημάδια βελτίωσης εμφανίζει η δευτερογενής αγορά ομολόγων, μία μέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 9% και κυμάνθηκε στο 8,43% νωρίτερα με αποτέλεσμα το σπρεντ να διαμορφώνεται στο 7,85%.

Σε αποκλιμάκωση βρίσκονται και οι αποδόσεις των τριετών και πενταετών ομολόγων.

Συγκεκριμένα η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει μειωθεί από το 10,5% που ήταν χθες στο 9,6% σήμερα.

Αντιστοίχως η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 8,9% από 9,7% που κυμαίνονταν χθες.

Ράλι κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ράλι κάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εδραιώνεται η πεποίθηση των επενδυτών ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα στηρίξουν την οικονομία και ως εκ τούτου οι μετοχές των εταιρειών κλάδου ενέργειας ανέκαμψαν περαιτέρω, αναφέρει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 κατέγραφε κέρδη 1,9% στις 13:35 (ώρα Ελλάδας), με τις εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου να σημειώνουν άνοδο 2,9%.

Οι ελβετικές εταιρείες Novartis και Roche Holding είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του Stoxx 600 και το ελβετικό χρηματιστήριο σημείωνε επίσης κέρδη 1,9% μετά την επιβολή αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.

Η ανακοίνωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας έγινε μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει μάλλον μηδενικά τα επιτόκια, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του 2015 και ότι αυτά πιθανόν να μην επιστρέψουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα πριν το 2017.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις