Παρά τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της ΕΕ, έξοδος χώρας από την Ευρωζώνη, η γερμανική εταιρεία τουρισμού TUI, δηλώνει προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της Welt.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

“Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος το 2011 πρωτοστατούσε για λίγες μέρες στα γερμανικά και ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωνε τότε με στόμφο ότι “κανένας Έλληνας ξενοδόχος δεν θα συμμετάσχει σε αυτό”. Εννοούσε έναν όρο για πληρωμές σε ευρώ, τον οποίο ήθελε ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας TUI να εισαγάγει στα συμβόλαια ώστε να είναι εξασφαλισμένος από τις απώλειες σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή”, υπενθυμίζει η εταιρεία που είχε θυμηθεί τη δραχμή και στην τότε εκλογική αναμέτρηση.

“Ο Ανδρεάδης έκανε λάθος. Σήμερα η TUI παρακολουθεί με χαλαρότητα την συζήτηση για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”, αναφέρει η εφημερίδα.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε νομισματική εξέλιξη. Στο μεταξύ τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα ώστε οι υποχρεώσεις πρέπει πάντα να πληρώνονται σε ευρώ, δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα και επιβεβαιώνει ότι ο νέος αυτός νομισματικός όρος ισχύει για συμβόλαια με ξενοδόχους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους συναλλάσσεται η TUI” αναφέρει επίσης.

Το 2009 ο τότε επικεφαλής της TUI Γερμανίας Φόλκερ Μπέτχερ ήθελε να αναγκάσει μόνο τους Έλληνες επιχειρηματίες, όχι όμως τους Ισπανούς, Ιταλούς ή β, κάτι το οποίο θα είχε ανεβάσει περαιτέρω την αντίδραση στην Αθήνα, λόγω της άνισης μεταχείρισης, σημειώνει επίσης το άρθρο.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις