"Όλοι οι απολυμένοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο"

"Όλοι οι απολυμένοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο"

Την επιστροφή όλων των απολυμένων στο Δημόσιο επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση της αντισυνταγματικότητας».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό REAL FM, επισήμανε ότι «η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού- προσλήψεων».

Αποκάλυψε, δε, ότι «οι απολυμένοι που δεν μισθοδοτούνται πλέον από το Δημόσιο ανέρχονται στους 1.065, ενώ πάρα πολλοί παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα εάν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο νέος υπουργός απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτούς, ήδη, καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση είναι 33 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ότι «είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

Σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε γνωστό ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.