Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:15 το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι θεσμικοί σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group) προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις συζητήσεις της Ελλάδας με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν περίπου 45 λεπτά και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πήγε καλά και ότι δεν προγραμματίστηκε Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από το υπουργείο στις 18.20 και μαζί του έφυγαν ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλός του Έλενα Παναρίτη.

Από το υπουργείο Οικονομικών δεν έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Την έκτακτη σύσκεψη φέρεται να ζήτησε ο Β. Σόιμπλε, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πενταμερή συνάντηση με Ολάντ, Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη.

Πηγές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαίωναν στο ΑΠΕ ότι ο πρόεδρος
Ντόναλντ Τουσκ βρίσκεται σε επαφή με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των
οποίων και του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διεξαχθεί συνάντηση με θέμα
την Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ προετοιμάζεται προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τον ELA.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, δήλωσε ότι «θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις