Δημόσιοι υπάλληλοι, ασφαλιστές, γιατροί, καλλιτέχνες, νοικοκυρές και… ανήλικοι είναι μερικοί μονάχα από αυτούς που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Σύμφωνα με τη λίστα καταθετών που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου γνωστού με το όνομα SwissLeaks, στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον μπορεί να συναντήσει κάποιος, επίσης, καλλιτέχνες, πρώην στρατιωτικούς, δικαστές έως αγρότες και νοικοκυρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων πρόκειται για 28 βασικές ομάδες επαγγελμάτων και καταθετών.

Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων καθώς σε 67 λογαριασμούς μοιράζονταν 236 εκατ. δολάρια.

Ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς και 225 εκατ. δολάρια και οι εφοπλιστές με 217 εκατ. δολάρια σε 45 λογαριασμούς.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα (καθηγητές Πανεπιστημίου, υπάλληλοι δήμων, πρώην στελέχη της ΔΕΗ) βρέθηκαν 34 λογαριασμοί, 20 εκ των οποίων ήταν μηδενικοί και οι άλλοι 14 φιλοξενούσαν την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατ. δολάρια ενώ εντύπωση προκαλεί το εύρημα των τριών ανηλίκων καταθετών που βρέθηκαν να διατηρούν σε λογαριασμούς 2,8 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις