Εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, είναι αναπόφευκτο ότι η κρίση θα μεταδοθεί, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε από ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο. “Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά”, υπογράμμισε.

Η συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο La (-)ta μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών και μεταδόθηκε χθες Κυριακή .

“Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη ευρωζώνη να συνεχίσει την πορεία της”, ανέφερε.

“Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης”, τόνισε.

Δείτε την συνέντευξη

“Μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα… ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια” ανέφερε.

Σημειώνεται πως στο ισπανικό ΜΜΕ, – για ευνόητους λόγους – για τίτλο έχουν κρατήσει την “ατάκα” Βαρουφάκη πως “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του Ραχόι”, η οποία προκαλεί γέλιο στους δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώσει το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον ότι η ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ό,τι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις