«Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

«Έχουμε ήδη στείλει στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης την τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», τόνισε.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με ανθρώπινο δυναμικό και θα βάλει τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση.

Το συνδικάτο ζήτησε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ΙΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, την άμεση αποκατάσταση και επαναφορά των απολυμένων μέσω διαθεσιμότητας και τέλος, την λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε, ότι θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται η «δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις