Στόχος του Eurogroup είναι “η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη” και η Αθήνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία “τεράστια προσπάθεια”, θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

“Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη”, είπε ο ντε Γκίντος.

“Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν”.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.

“Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος”, πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις