Τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, λέγοντας ότι Τσίπρας και Λαγκάρντ «συζήτησαν για την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών και για το πώς θα προχωρήσουν οι προτεραιότητες πολιτικής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους «τρεις θεσμούς» αποτελεί προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του Ταμείου, κυρίως, είναι εκείνες που εμποδίζουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως -σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times – το ΔΝΤ φέρεται να διαμήνυσε στους ευρωπαίους εταίρους την πρόθεση του να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, παρεκτός και οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την προειδοποίηση του Ταμείου μετέφερε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό του τμήμα.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στη Φρανκφούρτη, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η κινητικότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί.

Διαβάστε: Το γύρο της Ευρώπης θα κάνει ο Βαρουφάκης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις