Επιβεβαίωσε και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ. Η εκπρόσωπος του Ταμείου Angela Gaviria δήλωσε ότι η Ελλάδα εξόφλησε τη δόση που όφειλε προς το Ταμείο.

Η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Ελλάδα χρησιμοποίησε για τη δόση χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό ασφαλείας που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την πληρωμή της δόσης χρησιμοποιήθηκε, μετά από προτροπή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ένας ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην ΤτΕ τα τελευταία 30 χρόνια και προορίζεται για την κάλυψη εξαιρετικά έκτακτων αναγκών του δημοσίου.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε αιχμές εναντίον του κ. Στουρνάρα , υποστηρίζοντας: «Τον Απρίλιο μάθαμε από την κα Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού, ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν λειτουργεί υποβοηθητικά».

Σημειώνεται πως κατά την προσέλευση του στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης είχε προαναγγείλει την πληρωμή της δόσης, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της.

Η επόμενη δόση που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι για την 5η Ιουνίου και ανέρχεται σε 300 εκ. ευρώ.