Σημαντικά υπήρξαν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την 22η διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε από τις 4, έως και τις 7ΜαΐουστοΝτουμπάι,καθώς όπως φάνηκε η δυναμική του εξερχόμενου τουρισμού από τα ΗΑΕ, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική ακόμη και για τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ο πολυτελής τουρισμός των ταξιδιωτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρίνεται πως θα αυξηθεί, καθώς ήδη από τις 7 Μαΐου οι εμιρατινοί υπήκοοι μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρεςΣένγκενχωρίς την προϋπόθεση χορήγησης άδειας εισόδου (visa).

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο εξερχόμενος τουρισμός των ΗΑΕ αυξάνει σταδιακά, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 876,9 χιλιάδες ταξιδιώτες μέχρι το 2018.

​Στο πλαίσιο της έκθεσης αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των επισκεπτών στο Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 7% έως 9% τα επόμενα χρόνια, παρά τις δυσκολίες που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της υποτίμησης του ευρώ και στο ρούβλι έναντι του εγχώριου νομίσματος.

Το 2014 ο εισερχόμενος τουρισμός ανήλθε σε 11,6 εκ. επισκέπτες και ο στόχος είναι τα 20 εκ. επισκέπτες μέχρι το 2020, έτος της διοργάνωσης της παγκόσμιας expo2020 στο Ντουμπάι. Σημειώνεται ότι 20% του εισερχόμενου τουρισμού υπολογίζεται ότι αφορά σε εμπορικούς επισκέπτες.

Η ανάληψη της διοργάνωσης της παγκόσμιας έκθεσης το 2020 στο Ντουμπάι και η εκτιμώμενη άφιξη 20 εκ. επισκεπτών κατά την 6μηνη διάρκεια της εν λόγω έκθεσης έχει προκαλέσει σειρά ανακοινώσεων κατασκευής νέων ξενοδοχειακών μονάδων από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ το κράτος επιδοτεί επίσης, την κατασκευή ξενοδοχείων κατηγορίας 3 και 4 αστέρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες χαμηλότερου εισοδήματος.

Σύμφωνα με μελέτες του 2013, θα απαιτηθούν 70.000 έως 80.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το 2020.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 3.087 εκθετών από 86 χώρες και με 64 εθνικά περίπτερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις