Με ένα ερωτηματικό στον τίτλο «Αθήνα και πιστωτές βαδίζουν προς μια συμφωνία πριν από το τέλος Μαΐου; », η εφημερίδα «Μοντ» αναφέρεται στα αποτελέσματα του Eurogroup με άρθρο της ανταποκρίτριας στις Βρυξέλλες Σεσιλ Ντικουτριέ.

Η συντάκτρια χαρακτηρίζει «πολύ διπλωματικό» το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα, εκτιμά, όμως, ότι το Eurogroup είχε τη χρησιμότητά του, διότι απέδειξε ότι από εδώ και στο εξής μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι δυνατή, πράγμα που δεν ήταν προφανές πριν από τρεις μήνες, κατά την έναρξη των συζητήσεων.

Η Σ. Ντικουτριέ αποδίδει τη θετική αυτή εξέλιξη στην αναδιάρθρωση της ομάδας διαπραγμάτευσης και στην πιο «άμεση συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα».

Εκτιμά παράλληλα ότι η ιδέα ενός Grexit έχει αρχίσει να απομακρύνεται.

Με δεδομένο δε ότι πριν από τον Ιούλιο δεν μεσολαβούν άλλες σημαντικές ημερομηνίες αποπληρωμών, η Αθήνα και οι πιστωτές έχουν μπροστά τους επτά εβδομάδες για να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Παρόλα αυτά, η έλλειψη ρευστότητας είναι σημαντικό πρόβλημα, «ο χρόνος πιέζει και όσο η Αθήνα καθυστερεί, τόσο η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει και καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση»,υπογραμμίζει η συντάκτρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις