«Αν ισχύει μια τέτοια συμφωνία, όπου υπάρχει λογική να μπουν έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, ένας ΦΠΑ ο οποίος είναι ενιαίος και σε πολλά προϊόντα, αν έρθει μια τέτοια συμφωνία, θα έχουμε μια μέση επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος πάνω από 20-30%.

Αντιλαμβάνεστε για τι επιβάρυνση συζητάμε στο οικογενειακό εισόδημα από μια τέτοια συμφωνία φοροεπιδρομής.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε το χέρι της συνεννόησης, αλλά όχι με τέτοια πολιτική
, την οποία θέλουν να εφαρμόσουν. Γιατί αυτή η πολιτική της φοροεπιδρομής δεν θα βγάλει πουθενά».

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε εδώ να συνεννοηθούμε, να βοηθήσουμε , αλλά όχι με την πολιτική του να διορίζουμε τα “ροζ παιδιά”, του να καταργούμε τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις, δηλαδή να βρίσκουμε έσοδα από αλλού.

Όχι να βάζουμε φόρους στα συνήθη υποζύγια, γιατί πρέπει να κάνουμε το μεγάλο κράτος του ‘80, γιατί έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το 2015.

Εάν θέλουν την βοήθεια μας πρέπει να έρθουν να συνεργαστούν και να πουν ότι «εδώ θ’ αλλάξω κι εγώ πολιτική, θα οπισθοχωρήσω κι εγώ σε κάποια σημεία». Μόνο τότε θα μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε την κατάσταση».

Ο Κώστας Καραγκούνης συμπλήρωσε λέγοντας πως «αυτά είναι φορολογικά προγκρόμ. Είναι δυνατόν να υπάρχουν έκτακτες εισφορές από 30.000 ευρώ και πάνω ή ενιαίος συντελεστής προς τα πάνω (ΦΠΑ) 19-20%, τα οποία θα διαλύσουν το οικογενειακό εισόδημα;».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στην ΝΔ είπε:

«Αφήστε το θέμα της ηγεσίας, αυτό έχει λήξει εδώ και τρεις μήνες. Δεν υφίσταται καν θέμα. Πως έχει επανέλθει; Έχουμε κάνει καταστατικά όργανα, κανένας δεν έθεσε το θέμα, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις