Με κατηγορηματικό τρόπο, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης διέψευσε δημοσιεύματα και διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, και φέρουν την ελληνική αντιπροσωπεία να έχει υποβάλει πρόταση στο Brussels Group για επιβολή ποινών, σε όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα, και ειδικότερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι να συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις διαρροές. Η ελληνική αντιπροσωπεία για αυτό που παλεύει είναι να μην ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που αν εφαρμοστεί μέσα σε τρία χρόνια θα έχει εξαερωθεί το 90% των επικουρικών συντάξεων. Αυτή τη μάχη η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα τη πάει μέχρι τέλους», τόνισε ο κ. Στρατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίας Γκαρά.

Εξάλλου, ο κ. Στρατούλης, με αφορμή άλλης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρας Τσανάκα, προανήγγειλε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο, και θα δοθεί σε διαβούλευση, το οποίο θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει τις μεγάλες ασφαλιστικές αδικίες.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο, το υπουργείο θα έχει έτοιμη μια «δίκαιη ρύθμιση» για τους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που ενώ πληρούν -όπως είπε- τις προϋποθέσεις, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών τους μέχρι 20.000 ευρώ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τις συντάξεις υπερηλίκων, δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο θα ενταχθεί διάταξη που θα προβλέπει την επαναχορήγηση της ελάχιστης σύνταξης των 360 ευρώ σε όλους τους ανασφάλιστους, Έλληνες και ομογενείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις