Καμία ανησυχία δεν προκαλεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ από τέσσερις σε μία, εφόσον είναι σύμφωνη με τον κανονισμό του Ταμείου.

Αυτό προκύπτει από καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί αθέτηση πληρωμών.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα υπέβαλε χθες ανάλογο αίτημα στο ΔΝΤ εναπόκειται στο ΔΝΤ να αποφασίσει πώς θα οργανώσει την αποπληρωμή των δόσεων, εφόσον φυσικά το ελληνικό αίτημα έχει γίνει αποδεκτό.

Αντίδραση ΕΚΤ

Εξάλλου, πηγές της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παραπέμποντας στη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Φρανκφούρτη στις 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν η ομαδοποίηση των δόσεων από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ έχει συνέπειες στο πρόγραμμα κουρέματος ενεχύρων που προβλέπει ο μηχανισμός ELA, o Μ. Ντράγκι απάντησε ότι δεν θέλει να το σχολιάσει.

Σημείωσε, όμως, τα εξής: “Θα πρέπει να εξετάσουμε επακριβώς ποιές είναι οι προϋποθέσεις. Η δυνατότητα ομαδοποίησης των πληρωμών έχει χρησιμοποιηθεί από μία χώρα τη δεκαετία του ’70, αν δεν απατώμαι, και θα δούμε”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις