Μένουμε Σπίτι - Τρώμε τρουφάκια: Συνταγή για μικρούς και μεγάλους, χωρίς ψήσιμο [vid]
Μένουμε Σπίτι - Τρώμε τρουφάκια: Σήμερα ο αγαπημένος μας chef Γιάννης Μπουροδήμος, μας φτιάχνει τη διάθεση, δείχνοντάς μας πως να φτιάξουμε στο σπίτι τρουφάκια, χωρίς μαγείρεμα. Όπως ο ίδιος λέει: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις συνταγές που δεν θέλουν μαγείρεμα και φούρνους και εστίες και να είναι αρκετά απλές ώστε να μπορεί και ένα παιδί να τις κάνει. Τα τρουφάκια όμως συνήθως πληρούν αυτούς τους κανόνες...
Οπότε σκέφτηκα μια συνταγή που είναι εύκολη και με λίγα υλικά και μπορεί να την κάνει ο κάθε ένας. Υλικά, βασικά υλικά, έχει μόνο τρία. Αμύγδαλα σπασμένα, καρύδα και ζαχαρούχο γάλα. Βέβαια μπορείς να την εμπλουτίσεις αρκετά αλλά νομίζω ότι για αρχή είναι μια χαρά! Για να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κούπα αμύγδαλα με τη φλούδα τους σπασμένα
- 270 γρ καρύδα τριμμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
- Πλάθουμε τρουφάκια και σερβίρουμε..
Μερικές ιδέες για να πάμε το γλυκάκι μας σε άλλο επίπεδο:
Μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα με εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου.
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα ξερά φρούτα ή και άλλους ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα μας.
Τελειώνοντας, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια μας με κακάο ή με άχνη ζάχαρη και επίσης να τα επικαλύψουμε με λιωμένη σοκολάτα την οποία μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον τριμμένους ξηρούς καρπούς... Ελπίζω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με τα παιδιά σας... Καλή συνέχεια!
Φτιάξτε πολλά, διότι καταναλώνονται με ευκολία!