Στο ιδιότυπο μπραντεφέρ ΔΝΤ-Κομισιόν για την Ελλάδα, νικητής θα αναδειχθεί το ΔΝΤ, εκτιμά με tweet του ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Με φόντο τη νέα διαφωνία των δανειστών για τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα, ο δημοσιογράφος θυμίζει άρθρο που είχε γράψει ο ίδιος στις 19 Μαρτίου 2013, σχετικά με τη διχογνωμία ΔΝΤ – Ευρωπαίων, όσον αφορά το “κούρεμα” των κυπριακών καταθέσεων.

Στο άρθρο του είχε αναφέρει πως τότε ο Σόιμπλε είχε επιρρίψει την ευθύνη σε κυπριακή κυβέρνηση, Κομισιόν και ΕΚΤ για την πρώτη απόφαση που προέβλεπε haircut και στις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Επί της ουσίας, ο Σόιμπλε στήριξε το ΔΝΤ που ζητούσε κούρεμα 40% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, άποψη η οποία τελικά πέρασε στο επόμενο Eurogroup, τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 2013.

Υπενθυμίζεται, πως στο ελληνικό ζήτημα, το ΔΝΤ αντιτίθεται στα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας υφεσιακά τα μέτρα για την αύξηση φόρων και ζητά περικοπή δαπανών, κόντρα στην αντίληψη της Κομισιόν.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις