Θετική – όπως ήταν αναμενόμενο – η πρώτη αντίδραση της Γαλλίας όσον αφορά την ελληνική πρόταση που εστάλη στους Θεσμούς, με τον γάλλο πρόεδρο να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα “σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο”, προειδοποιώντας παράλληλα πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τίποτα.

“Οι Έλληνες έδειξαν αποφασιστικότητα να μείνουν στην Ευρωζώνη αφού το πρόγραμμα που παρουσίασαν είναι αξιόπιστο και σοβαρό. Οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές” πρόσθεσε.


Η συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ήδη στο Eurogroup του Σαββάτου, αντί για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

“Ελπίζουμε να μην ξαναειδωθούμε την Κυριακή, αυτό πάει να πει πως η συμφωνία μπορεί να γίνει το Σάββατο από τους υπουργούς Οικονομικών”, δήλωσε ο Ρέντσι αναφορικά με την Ελλάδα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παλάτσο Κίτζι, την έδρα της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

Στη διαπραγμάτευση των θεσμών με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν με ανάρτησή του στο Twitter. Ο ιταλός υπουργός σημειώνει: “Τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται σημαντικά βήματα προς μία λύση για την Ελλάδα. Χρειάζεται κοινά αποδεκτή λύση που να προσανατολίζεται προς βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη. Η Ιταλία συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τη θέση ότι η νέα ελληνική πρόταση αποτελεί ευκαιρία, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί σοβαρά, διετύπωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε μία πρώτη τοποθέτησή του, μετά τη χθεσινοβραδινή κατάθεση της νέας πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους αυστριακούς βουλευτές, σε περίπτωση που υπάρξει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα δίνει ευκαιρίες, να ταχθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα.

“Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν βάση συζήτησης” ανέφερε ο μαλτέζος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις