Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG), έχοντας ως βάση συζήτησης την κοινή αξιολόγηση των Θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Στο μεταξύ, στα χέρια του Eurogroup βρίσκεται η αξιολόγηση των Θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για το αίτημα νέου δανείου από τον ESM.

Ειδικότερα, οι Θεσμοί έστειλαν στο Eurogroup δύο κείμενα.

Πρώτον, την αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ.

Δεύτερον, την αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεσμών, τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία από το νέο πρόγραμμα στήριξης του EΜΣ, θα κυμανθούν μεταξύ 78 και 84 δις. ευρώ.

Πρώτη εκτίμηση: Βάση διαπραγμάτευσης υπό προϋποθέσεις

“Η εκτίμηση των Θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ESM και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 3 μ.μ. (σ.σ. 4 μ.μ. Ελλάδος)”.

Αυτό έγραψε στο Twitter ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι
διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από
τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ).

“Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι τρεις Θεσμοί από κοινού βλέπουν τις προτάσεις ως βάση διαπραγμάτευσης για ένα πρόγραμμα του ESM”, ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο Politico.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις