“Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ πέντε μήνες αγώνων. Εσείς;” ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσω Twitter, στον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: “Οι σημερινές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο (βλ. συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman)”.

Διαβάστε περισσότερα

Επίθεση από Ντόρα

“Μοιραίο άνθρωπο, που δούλεψε με δόλο!” χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Mega Channel.

“Ο Βαρουφάκης, ο μοιραίος άνθρωπος όλο αυτό το διάστημα, δούλεψε με δόλο και αυτό θα του καταλογισθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Μιλάω για πολιτικό δόλο, ενέπαιξε το λαό, την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, το Κοινοβούλιο και τους εταίρους. Άποψη συντριπτικής πλειοψηφίας των 300 είναι ότι ο κ.Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του οποίου ο ρόλος είναι εξαιρετικά ύποπτος” δήλωσε η ίδια.

Επίσης πρότεινε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με τους εταίρους.

Αντίδραση από το Ποτάμι

Επιπλέον, ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι δήλωσε σχετικά με την συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι “το γεγονός όμως ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε διαφορετική στρατηγική από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι κάτι που εξηγεί και τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση αλλά κυρίως είναι κάτι που πληρώνει ο ελληνικός λαός με πολύ σκληρότερα μέτρα”, τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις