Την ψήφιση των «prior actions» που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης έως τις 20 Αυγούστου έθεσαν ως προϋπόθεση τα κλιμάκια των δανειστών, στη σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία θα έρθουν προς ψήφιση «πακέτο» με τις προαπαιτούμενες δράσεις που ζητεί το κουαρτέτο των θεσμών, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων.

Έτσι, τα προαπαιτούμενα αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή σε ειδικό άρθρο μέσα στο κείμενο της συμφωνία, πιθανότατα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση που απαιτείται για την αποπληρωμή της ΕΚΤ και των υποχρεώσεων της χώρας.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά ανέφεραν ότι «δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις» σε αυτά μέτρα.

Η συνάντηση γίνεται στο χώρο διαμονής των θεσμών.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, πριν τη συνάντηση. «Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο υπουργός.

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν.

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις