Ενημέρωση από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, είχαν για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή την Πέμπτη.

Προς τους δύο υπουργούς τέθηκαν πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «πακέτο Γιούνκερ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί επεσήμαναν πως από τα 35 δισ. του «πακέτου Γιούνκερ» τα 5 δισ. αναμένεται να καταβληθούν προκαταβολικά, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» θα μετατεθεί για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις 9ωρες διαπραγματεύσεις με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό.

Διαφωνίες προέκυψαν επίσης και για το θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών, με τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν υπενθυμίσει στους εκπροσώπους των Θεσμών, ότι στη Βαρκελώνη η δήμαρχος της πόλης αναδείχθηκε από το κίνημα κατά των κατασχέσεων ακινήτων.

«Αν το μοντέλο σας είναι τόσο επιτυχημένο, εξηγήστε μας πώς εξελέγη δήμαρχος στην Βαρκελώνη», φέρονται να έχουν πει στους συνομιλητές τους, οι Έλληνες διαπραγματευτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις