«Επιτεύχθηκε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλωντ Γιούνκερ, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Νέα δάνεια έως και 86 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα από τον ESM», ανέφερε η ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι», επισήμανε ο Γιούνκερ.

«Δοκιμάστηκε η υπομονή των αξιωματούχων και των πολιτών ακόμη περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε αυτή την άβυσσο. Αλλά σήμερα, είμαι ευτυχής να πω ότι όλες οι πλευρές σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.

“Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις φιλόδοξες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις 13 Ιουλίου”, σημείωσε. “Και οι χώρες της ευρωζώνης τηρούν την υπόσχεσή τους για να συνεχιστεί η αλληλεγγύη”.

«Το μήνυμα του Eurogroup σήμερα είναι ξεκάθαρο: σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης. Και η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα στη δημιουργία μίας νέας δίκαιας ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και επενδύσεων για τους πολίτες της».

Η εφαρμογή του προγράμματος θα παρακολουθείται από την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις