Οι γαλλικές φορολογικές αρχές αναμένουν έσοδα τουλάχιστον 2,6 δισεκ. ευρώ από την δήλωση εξωχώριων λογαριασμών τον επόμενο χρόνο, βοηθώντας στην χρηματοδότηση φοροελαφρύνσεων για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η υπηρεσία που έγινε πρόσφατα διαθέσιμη και που επιτρέπει στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν μη καταβληθέντες φόρους για περιουσιακά στοιχεία που έχουν στο εξωτερικό προσέλκυσε περισσότερες αιτήσεις και μεγαλύτερα ποσά απ’ ό,τι αναμενόταν, δήλωσε ο Σαπέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποσχέθηκε μειώσεις φόρων τουλάχιστον 2 δισεκ. ευρώ για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τώρα αναμένει «τουλάχιστον άλλα τόσα» από φορολογικά έσοδα για το 2016 από επαναπατρισθέντα κεφάλαια όπως τα 2,6 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται για φέτος, είπε ο Σαπέν.

«Εάν μπορούμε να καλύψουμε ένα μέρος των περικοπών φόρων για τους λιγότερο πλούσιους με φόρους που καταβάλλονται από αυτούς που έχουν κρύψει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αυτό το θεωρώ μάλλον δίκαιο και αποτελεσματικό», είπε ο Σαπέν.

Αν και υπάρχει έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τον εταιρικό φόρο, αυτό οφείλεται στο ότι οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν περισσότερο από το αναμενόμενο το σχέδιο πίστωσης φόρου που έχει ως στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους.

Η κυβέρνηση έχει αντλήσει από την εταιρική φορολογία έσοδα ύψους 8,7 δισεκ. ευρώ από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουλίου, μειωμένη κατά 37% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση διατηρεί το στόχο για πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 4 δισεκ. ευρώ φέτος παρά την πρόσφατη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές, μολονότι θα λάβει υπόψη τις συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις