Με αφορμή τη συγκρότηση της 12μελους «επιτροπής σοφών» η οποία θα εκπονήσει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και όλες τις αλλαγές που προτείνει προς την επόμενη κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να διαμορφωθούν προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν, ενόψει και των εκλογών, προς τις ηγεσίες των κομμάτων του συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου.

Μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση -ενημέρωση της προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτας Αντωνοπούλου και τις τοποθετήσεις μελών των διοικήσεων των Ενώσεων του Τύπου, συμφωνήθηκε να διατυπωθεί η πρόταση του κλάδου προς τα κόμματα και να οργανωθεί συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για να ενημερωθεί ο κλάδος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν να διεκδικήσουν, την αυτονομία των Ταμείων των ΜΜΕ, τη διασφάλιση του πόρου, και την ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο στο ενιαίο-αυτόνομο Ταμείο.

Στη σύσκεψη, πέρα από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ που την είχε συγκαλέσει, μετείχαν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, των ΤΕΑΣ Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΤΗΠΤΑ, και μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις