Συνεχίζεται η κόντρα για τον Πρίνο

Συνεχίζεται η κόντρα για τον Πρίνο
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με ανακοίνωση η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 7642/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας εκφράζει τον προβληματισμό του και κάνει λόγο για «συμφέροντα που συστηματικά προσπαθούν να εμποδίσουν την διενέργεια ερευνών σε ιδιαίτερα ελπιδοφόρες περιοχές».

«Η παρέμβαση αυτών των συμφερόντων», υποστηρίζει ο ίδιος, «είχε τελικά ως μόνο αποτέλεσμα να μην αντληθούν δεδομένα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή του 'Αθω, τα οποία βεβαίως δεν στερήθηκε μόνο η εταιρεία μας, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο».