Η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve θα αναβάλει για λίγο ακόμα μια αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, όπως εκτιμούν λίγοι παραπάνω από τους μισούς οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Σε αντίστοιχη έρευνα του πρακτορείου την περασμένη εβδομάδα, η οριακή πλειονότητα των ίδιων οικονομολόγων είχε προβλέψει ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Αυτή τη φορά, η έρευνα, με δείγμα 80 οικονομολόγων από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, έγινε τις τελευταίες 24 ώρες καθώς οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επαναβεβαιώσουν ότι συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη, ενώ απάντησαν και κάποιοι που δεν ήταν διαθέσιμοι την περασμένη εβδομάδα.
Μετά τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, πέντε οικονομολόγοι από αυτούς που ανέμεναν αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη, άλλαξαν γνώμη και εκτιμούν πλέον η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.
Κανείς ωστόσο εξ αυτών που είχαν προβλέψει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξει αύξηση, δεν εξέφρασε αυτή τη φορά διαφορετική άποψη.
Συνολικά, οι οικονομολόγοι που δεν αναμένουν καμία αλλαγή στα επιτόκια ανήλθαν στους 45, έναντι 35 που στοιχηματίζουν σε μια αύξηση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις