Δρομολογείται η διαδικασία αξιολόγησης εφαρμογής της Συμφωνίας. Εκπρόσωπος της Επιτροπής, ερωτηθείς πότε θα μεταβούν τα τεχνικά κλιμάκια των τεσσάρων θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, απάντησε ότι όπως έχει συμφωνηθεί αυτό θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο.

Πρόσθεσε επίσης ότι τότε θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τις ελληνικές αρχές τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Εξάλλου, πηγή της ευρωζώνης, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ πότε θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, απάντησε ότι κατά τη διάρκεια του EWG (Eurogroup Working Group) στις Βρυξέλλες δεν έγινε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα.

Σημειώνεται πως σύντομη συζήτηση γύρω από θέματα κυβερνητικού συντονισμού και καλύτερης οργάνωσης της δράσης των υπουργείων έγινε στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα αυτά έγιναν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να οριστούν τα μέλη του ευέλικτου κυβερνητικού οργάνου που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του, ενώ επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να είναι απολύτως έτοιμη για την πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές που τοποθετείται εντός του Οκτωβρίου.

Η έναρξη της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τρεις ημέρες.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις