Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του τουρισμού την Κυριακή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, έστειλε το δικό της μήνυμα και έκανε έναν απολογισμό της πορείας του τουρισμού στη χώρα μας το 2015, κάνοντας λόγο για ιστορικό ρεκόρ αφίξεων.
Στο μήνυμά της η κυρία Κουντουρά αναφέρει: «Ο εορτασμός της 27ης Σεπτεμβρίου για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας».
Συνεχίζοντας, τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και ότι «ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση».
Αναφερόμενη στην πορεία του τουρισμού κατά το 2015 λέει χαρακτηριστικά: «Με το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμύρια τουρίστες και τα 15.5 δις ευρώ έσοδα υπολογίζουμε να κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015. Μια μεγάλη επιτυχία που προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του ΕΟΤ και ΞΕΕ, των περιφερειών, και όλου του ιδιωτικού τουριστικού κλάδο».
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα σε εγρήγορση ώστε να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερα βήματα και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα» συνεχίζει η κυρία Κουντουρά, για να καταλήξει:
«Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών. Όλοι όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον Ελληνικό τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν μαζί μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις