Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και στον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο απέστειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην οποία γίνεται λόγος για χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, από τα μέτρα που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους δανειστές και ανέλαβε να προωθήσει από τον Οκτώβριο.
Στην επιστολή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι τα νέα αυτά μέτρα θα οδηγήσουν σε παραπέρα μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στην αύξηση των χρόνων εργασίας και των ορίων ηλικίας.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητούν:
«- Τη διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, με την εγγύηση του κράτους και την ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
– Την αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων λόγω του PSI και όχι μόνο.
– Την άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους».
Επίσης η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, και για το ΕΤΕΑ την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και την άμεση οικονομική ενίσχυση του Ταμείου.
Τέλος, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, η ΑΔΕΔΥ ζητάει να οριστεί συνάντηση με τον υπουργό.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις