Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, η οποία πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο υπουργός ενημέρωσε την κα. Λαγκάρντ και προσωπικού του ΔΝΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Η κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και πρόσθεσε πως η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016.


Τόνισε επίσης, ότι αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις