Λήγει αύριο η 20μερη παράταση της αρχικής προθεσμίας (έληγε 30 Σεπτεμβρίου), που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών, για να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ όσα οχήματα συμπλήρωσαν 6μηνο χωρίς να έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στην περίοδο έως 30 Ιουνίου 2014.

Με την παράταση αυτή, σημειωτέον δεν θα υπάρξει άλλη, δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, έχουν περάσει από έλεγχο μόλις το 35% των εκπρόθεσμων οχημάτων.

Υπενθυμίζεται, πως όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων περάσουν από έλεγχο εντός των προθεσμιών γλιτώνουν το 50% του προστίμου καθυστέρησης και πληρώνουν το μισό, δηλαδή 33 από 65 ευρώ για τα ΙΧ και 20 από 40 ευρώ για τα δίκυκλα.

Όσοι, όμως, χάσουν την προθεσμία, εκτός από το κόστος του τεχνικού ελέγχου που ανέρχεται σε περίπου 50 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν από την Τροχαία χωρίς έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου θα πληρώσουν και 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 50 ευρώ εάν προσκομίσει εντός 10ημερου το δελτίο ελέγχου.

Αν πάλι ο οδηγός δεν περάσει από ΚΤΕΟ έως και τις 31 Δεκεμβρίου, θα επιβαρυνθεί και με ακόμα ένα πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στην εφορία.

Πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει και η δεύτερη καταληκτική προθεσμία για να περάσουν από έλεγχο οχήματα τα οποία συμπλήρωσαν 6μηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο από 1/7/2014 έως 31/12/2014.

Η τρίτη και τελευταία καταληκτική προθεσμία είναι η 30η Νοεμβρίου 2015 για τα οχήματα, τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1η/1/2015 έως και τις 14/9/2015.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις