Την αποπομπή της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, για τις δύο δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της, μία κακουργηματική για “πάγωμα” προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων σε εταιρεία και μία πλημμεληματική για παράταση του χρόνου αποπληρωμής διαφημιστικού χρόνου.

“Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και θα τηρηθούν” δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος εξερχόμενη από την αίθουσα της συνεδρίασης, κάνοντας λόγο για αποφάσεις της που ευνοούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, τόσο επί Σαμαρά, όσο και μέχρι πρότινος.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει αντίδραση των δανειστών, τόνισε πως “είμαστε κυρίαρχο κράτος”.

“Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου” δήλωσε και πρόσθεσε:

“Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία, για τον λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής”.

Οι δηλώσεις Γεροβασίλη

Σημειώνεται πως μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος της μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες την επιθυμία του πρωθυπουργού να διευκολύνει την κυβέρνηση, η κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε να παραιτηθεί και μάλιστα προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

“Δεν ξέρω εάν αντιδρά η τρόικα ή η κυρία Σαββαϊδου. Δεν τα ταυτίζω στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι την κυρία Σαββαΐδου δεν τη δικάσαμε. Δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός” δήλωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για την υπόθεση.

“Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δει ότι δεν διευκολύνεται ούτε το δικό της έργο όταν υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα στον τρόπο που ασκείται αυτός ο πολύ σοβαρός και πολύ σημαντικός ρόλος” τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις