“Τερατούργημα” χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και υποστήριξε, ότι αποτελεί «μάθημα για τον ταξικό ρόλο που παίζει το αστικό κράτος στην καπιταλιστική οικονομία».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε για την συζήτηση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αναγκαίο από τη στιγμή που το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό και γίνεται για να εμποδίσει κάθε αντιπαράθεση και αντίσταση του λαού.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον κίνδυνο του κουρέματος των καταθέσεων «ως φόβητρο για να φορτώσει τα βάρη στον λαό και να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις απώλειες των τραπεζικών και των μονοπωλιακών ομίλων».

Ανέφερε μάλιστα ότι τα κόκκινα δάνεια κατά τα έτη της κρίσης ανήλθαν στα 40 δισ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό στα 140 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις συνεταιριστικές τράπεζες, ο γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «παράδοση των συνεταιριστικών τραπεζών στους μεγάλους ομίλους και διαχωρισμό της Τράπεζας Αττικής από το ΤΣΜΕΔΕ».

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τα κόκκινα δάνεια, την ανακούφιση των ανέργων και την προστασία των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις