Η παγκόσμια αγορά των νομισμάτων, διαμορφώνει διαρκώς νέα δεδομένα και υφίσταται συχνά αλλαγές που καθορίζουν την πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τον τελευταίο καιρό διακρίνεται μια επικείμενη ισοτιμία, μεταξύ ευρώ και δολαρίου. Τι σημαίνει όμως αυτό και πως η Profit Point, η πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, μπορεί να διαφωτίσει τους Traders;

Κάποτε η ισοτιμία με το δολάριο ήταν 1,60 ανά ευρώ, ενώ σήμερα κινείται στη ζώνη του 1,10, με το ευρώ ουσιαστικά να βρίσκεται σε μια μακροχρόνια πτωτική τάση.

Ας δούμε καταρχήν τους δύο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου. Από την μία πλευρά, έχουμε την κρίση στην ευρωζώνη που πιέζει το κοινό νόμισμα χαμηλά, ενώ η αστάθεια του πολιτικού συστήματος, μέσα από τα αδιέξοδα που δημιουργούνται σε επίπεδο ηγετών των κρατών-μελών, εντείνει την συγκεκριμένη τάση.

Τελευταία, ο βασικός λόγος υποχώρησης του ευρώ ήταν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από την άλλη πλευρά, πολύ σοβαρό ρόλο παίζει η στάση των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να συνειδητοποιούν ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) κινείται σταθερά προς αύξηση των επιτοκίων δανεισμού μέσα στο 2015.

Οι αλλαγές στο εκάστοτε πολιτικό σκηνικό, σε συνδυασμό με τις καθημερινές εξελίξεις στο χώρο, αποτελούν στοιχεία που θα πρέπει να κρατάνε σε εγρήγορση τους ανθρώπους που συναλλάσσονται στην συγκεκριμένη αγορά, έτσι ώστε να λειτουργούν με την απαραίτητη γνώση και σύνεση.

Όλα τα παραπάνω αναλύονται στα μαθήματα της Profit Point
, στα πλαίσια μιας ευρύτερης ύλης κατάρτισης, που δε διδάσκεται σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο.

Επιπλέον στις δωρεάν συναντήσεις της εταιρίας που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο χώρο της, οι Financial Experts μεταφέρουν οτιδήποτε νέο από το χώρο του trading, αναλύουν τα δεδομένα σε τεχνικό επίπεδο, διεισδύουν στις νέες τάσεις της αγοράς, ενώ πολλές φορές προβλέπουν τις τάσεις που πρόκειται να διαμορφωθούν.

* Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις