Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ξεκινά από τη Δευτέρα την (πιλοτική) εφαρμογή της πρακτικής που ακολουθούν οι Εφορίες για την είσπραξη των οφειλών, σύμφωνα με το “Έθνος“.
Βάσει εγκυκλίου που εκδόθηκε την Παρασκευή, το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 50 μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί σε ειδοποιήσεις για ρύθμιση ή έναντι καταβολή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά από τέσσερα περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α’ και Β’ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης) και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν τμήματα ΚΕΑΟ.
Οι τράπεζες οι οποίες εντάσσονται, αρχικά, στο σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Attica Bank, η Unicredit και η Aegean Baltic. Στις υπόλοιπες η διαδικασία θα γίνεται όπως μέχρι σήμερα, ενώ αναμένεται να ενταχθούν από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.
Το μέγιστο επιτρεπτό πλήθος ηλεκτρονικών κατασχετηρίων να έχει οριστεί σε 600 κατασχετήρια ανά ημέρα και ανά τράπεζα, ενώ στο στόχαστρο θα μπουν οι καινούργιες οφειλές και όσοι δεν έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα με την παλιά διαδικασία.

*με πληροφορίες από το “Έθνος”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις