Αυστηρότερη από σήμερα η ρύθμιση των 100 δόσεων. Όσοι οφειλέτες δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις νέες οφειλές προς την Εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες (π.χ. ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ ή άλλους φόρους) τότε αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση, ενώ θα επανέρχονται προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Έθνος, ενεργοποιούνται οι διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν στο προηγούμενο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Έως σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είχε θεσπίσει περιθώριο τριάντα ημερών από την ώρα που θα λάμβανε ο οφειλέτης, ειδοποιητήριο με το οποίο θα του γνωστοποιούνταν η ύπαρξη νέας ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εάν ένας οφειλέτης με ρυθμισμένα χρέη, αφήσει απλήρωτη τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε ή θα πρέπει να ρυθμίσει το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος του έως τις 30 Ιανουαρίου ή να πληρώσει με τις προσαυξήσεις την οφειλή του έως το ίδιο διάστημα, για να μην απολέσει τη ρύθμιση των εκατό δόσεων.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου 2016 το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών περιορίζεται σε 15 ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις