Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η οποία αντιδρά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα ζητά να αποσυρθούν οι διαγωνισμοί και θέτουν τους εξής άξονες:

– Δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών

– Καταχώρηση του ολοκληρωμένου πλαισίου εργασιακών σχέσεων

– Ανάπτυξη των λιμανιών και επενδύσεις

– Αρμονικές και φίλιες σχέσεις

– Επιλιμένιες πόλεις

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΜΥΛΕ στήριξαν με την παρουσία τους το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παράλληλα προειδοποιητική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποκρατικοποιήσεις, έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για σήμερα από τις 12.00 έως 15.00, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των προαστιακών γραμμών.

Ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του μετρό για τρεις ώρες το βράδυ, καθώς το Σωματείο λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε στάση εργασίας από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο μετρό, επίσης, λένε «όχι στις πολιτικές του ξεπουλήματος, στις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού, όχι στα μνημόνια και στην φτωχοποίηση του λαού”.

Σε κινητοποιήσεις, καθώς και σε αξιοποίηση κάθε νόμιμου μέσου για την αναστολή της τμηματικής πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείαςΟργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ” (ΟΛΘ), ετοιμάζονται να προχωρήσουν από τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για το άνοιγμα των πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ ΤΟ 2012, ώστε να διερευνηθεί ποιος πραγματικά ευθύνεται για τη ματαίωση -κατόπιν παρέμβασης του ΤΑΙΠΕΔ- σημαντικών έργων αναβάθμισης του λιμανιού, όπως η επέκταση της 6ης προβλήτας, παρότι ήταν εξασφαλισμένα τα κεφάλαια για την υλοποίησή τους.


Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται ακόμη να κινητοποιήσουν τους φορείς όλης της πόλης, προκειμένου να υπάρξει κοινή αντίδραση στην πώληση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις