Αίτημα για περαιτέρω έρευνα από την Δικαιοσύνη υποβάλλει η Επιτροπή της Βουλής, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Κοινοβουλευτικές πηγές έκαναν νωρίτερα γνωστό, ότι από τον έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή, διαπιστώθηκε παράλειψη υποβολής πόθεν έσχες από τον κ. Χαρδούβελη για την χρονική περίοδο κατά την οποία εκτελούσε χρέη συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προχωρεί κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος διατέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν ορισμένα πόθεν έσχες, κατόπιν καταγγελιών οι οποίες αφορούν σε δύο εν ενεργεία βουλευτές και έναν πρώην βουλευτή.

Εξάλλου, εξετάζεται υπόθεση άλλου βουλευτή, ο οποίος αρχικά δεν είχε υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες και όταν τελικώς την υπέβαλλε και αυτή εξετάστηκε από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις