Σε ΕΛΠΕ και Edison οι έρευνες στον Πατραϊκό

Σε ΕΛΠΕ και Edison οι έρευνες στον Πατραϊκό
Τα αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού απέκτησαν Ελληνικά Πετρέλαια και Edison, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το σχήμα που τα κατείχε, σύμφωνα με το Κόκκινο.

Συμφωνήθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων της Petroceltic Resources Plc (33 1/3%) εξ' ημισείας στους άλλους δύο εταίρους, όπως αναφέρεται σχετικά, με αποτέλεσμα το επιχειρηματικό σχήμα να διαμορφώνεται σε «Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Δ. Πατραϊκού κόλπου Α.Ε. 50% (διαχειριστής) και Edison International SpA 50%».

Η συμφωνία για την μεταβίβαση των δικαιωμάτων θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης, υποστήριξε ότι οι ερευνητικές εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις, με στόχο τον εντοπισμό πετρελαίου το ταχύτερο δυνατόν.

Το επόμενο βήμα θα είναι η πραγματοποίηση τρισδιάστατων γεωφυσικών καταγραφών από το ειδικό σκάφος της εταιρείας Dolphin Geophysical UK.