Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Στασινό και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας με τους οποίους συζήτησε τις διαφωνίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες αυξάνονται ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι στηρίζει τον αγώνα τους για να αποσυρθούν αυτές οι προτάσεις. «Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θίγει το σύνολο της κοινωνίας και υπονομεύει ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία, τα φορολογικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε.

Προσέθεσε, δε, ότι οι ρυθμίσεις για τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες, είναι κατάφωρα άδικες και εξοντωτικές για ολόκληρους κλάδους.

«Δημιουργούν ισχυρά κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και για αυτό θα είναι και αναποτελεσματικές. Πρόκειται για σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες μια και θα οδηγήσει σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τα επόμενα χρόνια», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις