Θα καθυστερήσει, όπως όλα δείχνουν, η άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, οι δανειστές ζητούν, πριν την έλευσή τους, λεπτομερή στοιχεία και κοστολόγηση των ελληνικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά κοινοτικός αξιωματούχος, “αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε εργασίες τα τεχνικά κλιμάκια και θα προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής, για τους οποίους δεν υπάρχει προς το παρόν ημερομηνία άφιξης”.

Στο ασφαλιστικό, όπως αναφέρεται, οι Θεσμοί δεν έχουν την πλήρη εικόνα και κυρίως όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση από τις αλλαγές στους συντελεστές αναπλήρωσης. Σημειώνεται ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 16,2% του ΑΕΠ και πάρα το ό,τι η μεγάλη αύξησή της οφείλεται εν πολλοίς στη σωρευτική ύφεση των τελευταίων ετών, το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά τόσο ως ποσοστό του ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς, έτσι ώστε και το σύστημα να καταστεί βιώσιμο.

Οι δανειστές ζητάνε, επίσης, στοιχεία για τον προϋπολογισμό, καθώς επιμένουν ότι μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη πρόσθετων μέτρων τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις