Επιβολή φόρου σε υπολογιστές και tablets;

Επιβολή φόρου σε υπολογιστές και tablets;
Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα του capital.gr, το οποίο κάνει λόγο για κυβερνητικό σχέδιο επιβολής ειδικού φόρου σε κάθε υπολογιστή και tablet που πωλείται στην χώρα μας, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται απ' την ηλεκτρονική πειρατεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ειδικό τέλος θα είναι 2% επί της αξίας σε κάθε υπολογιστή και 4% επί της αξίας για κάθε tablet.

Το θέμα, μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τέθηκε και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής κ΄ Επικοινωνιών Ελλάδος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας, μίλησε για παράλογο μέτρο που θα πλήξει τη δραστηριότητα και τόνισε ότι αυτό το ειδικό τέλος είναι σαν να φορολογούνται τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν οι ληστές για να κλέψουν τις τράπεζες.

Παράλληλα, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής επισημαίνουν πως ένα τέτοιο μέτρο θα μειώσει τον τζίρο και θα στρέψει τους καταναλωτές προς τα προϊόντα ξένων αγορών.