Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού ο κ. Δρίτσας ενημερώθηκε από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Cosco με προσφορά ύψους 368,5 εκ. ευρώ ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοδότρια του διαγωνισμού και ότι η συνολική αξία που θα αποκομίσει το Δημόσιο είναι ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη βελτιωμένη προσφορά των 368,5 εκ. ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκ. ευρώ.

Στο ποσό λαμβάνονται, επίσης, υπόψη τα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις, μέχρι τη λήξη της παραχώρησης το 2052.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις