Την προσήλωσή της στην επένδυση στην Ελλάδα διατυπώνει η διοίκηση της Eldorado Gold στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2015 και εκτιμήσεων για το 2016, παρά το γεγονός ότι αναμένει μείωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα μας.

«Κοιτάζοντας το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Eldorado, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού της στην Ελλάδα και στα υλοποιήσιμα οφέλη για όλους τους μετόχους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

«Οι δραστηριότητές μας στην Τουρκία και την Κίνα παραμένουν σε τροχιά και εντός προϋπολογισμού για να συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με βραδύ ρυθμό τα αναπτυξιακά σχέδιά μας στη Βραζιλία και τη Ρουμανία, παραμένοντας οικονομικά συνετοί στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αναφορικά με τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε ο κ. Ράιτ.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι προκαταρκτική ανάλυση δείχνει μείωση της αξίας των επενδύσεών της, ύψους 1,2 έως 1,6 δισ. δολαρίων, που οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Η πολυεθνική ανακοίνωσε ότι το 2016 η ποσότητα του παραγόμενου χρυσού θα διαμορφωθεί στις 565.000 – 630.000 ουγκιές χρυσού με μέσο κόστος από 585-620 ανά ουγγιά έως 940 – 980 δολάρια ανά ουγκιά.

Κατά τη διάρκεια του 2016, το Στρατώνι αναμένεται να επεξεργαστεί 220.000 τόνους μεταλλεύματος, με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να διαμορφώνονται στα 10,0 εκατομμύρια δολάρια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός στις Σκουριές για το 2016 αναμένεται να είναι 33 εκατομμύρια δολάρια.

Στην περιοχή της Ολυμπιάδας έχει προϋπολογιστεί ποσό 155 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις καθώς και ανάπτυξη του υπόγειου ορυχείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις