Αυξάνεται από σήμερα 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, διευκρίνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%.

Η νέα πολιτική κομίστρου αναπροσαρμόζεται ως εξής:

Ενιαίο εισιτήριο, αξίας € 1,40 (€ 0,60 μειωμένο), ισχύος 90 λεπτών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. [Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί)] και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ- Μαγούλα -Κορωπί), το οποίο δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Ημερήσιο εισιτήριο, αξίας € 4,50, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) για 24 ώρες από την επικύρωσή του. (Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου, ενώ ισχύει για την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.)

Εισιτήριο πέντε ημερών , αξίας € 9,00, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) για 5 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του (και δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ)

Εισιτήρια Αεροδρομίου

Εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου της Ο.ΣΥ., αξίας € 6,00 (μειωμένο € 3,00).

Εισιτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) € 10,00 – μειωμένο € 5,00 και 2 και 3 ατόμων € 18,00 και € 24,00 αντίστοιχα.

Μετ’ επιστροφής εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) € 18,00. Η επιστροφή στο εισιτήριο αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός 48 ωρών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση.

Εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), προς τους σταθμούς Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί, αξίας € 6,00 (μειωμένο € 3,00).

Τα προαναφερόμενα εισιτήρια, που ισχύουν για διαδρομές προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) με το μετρό, ισχύουν στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προαστιακός) για 90 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

«3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας € 22,00, το οποίο ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό μέχρι το Κορωπί, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) , για 3 πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωσή του και από μία διαδρομή από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το Μετρό ή τον Προαστιακό ή τις αντίστοιχες λεωφορειακές γραμμές express της ΟΣΥ. Το εισιτήριο αυτό ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

ΚΑΡΤΕΣ: Οι τιμές της βασικής μηνιαίας / τριμηνιαίας κάρτας και των αντίστοιχων μειωμένων (που αφορούν περίπου το 98% των καρτών) παραμένουν αμετάβλητες στα € 30,00 (€ 15,00 μειωμένη) οι μηνιαίες και € 85,00 (€ 43,00 μειωμένη) οι τριμηνιαίες αντίστοιχα.

Μηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί), αξίας € 30,00 (€ 15,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Τριμηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) αξίας € 85,00 (€ 43,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Εξαμηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς -ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) αξίας € 170,00 (€ 85,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Ετήσια Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς -ΣΚΑ- Μαγούλα -Κορωπί) αξίας € 330,00 (€ 165,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

ΚΑΡΤΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια που αντιπροσωπεύουν το 1,68% και το 2,82% αντίστοιχα , διαμορφώνονται ως εξής:

Μηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας € 49,00 (€ 25,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Τριμηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας € 142,00 (€ 71,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Εξαμηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας € 250,00 (€ 125,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα, και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη εξαμηνιαία κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Ετήσια Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας € 490,00 (€ 245,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη ετήσια κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων ετησίων ή εξαμηνιαίων καρτών προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ακολουθείται συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική.

Στους Δικαιούχους Ελεύθερης Μετακίνησης προστίθεται η κατηγορία των Ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν στα μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ)

Οι ετήσιες και οι εξαμηνιαίες κάρτες ΟΑΣΑ παλαιών τιμών θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν, μέχρι τη λήξη τους.

Τα εισιτήρια ΟΑΣΑ παλαιών τιμών & ισχύος που θα βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 30.04.2016. Για τους επιβάτες που θα εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από τον Ο.Α.Σ.Α.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις